وبلاگ کوهنوردی نیشابور و نیشابوری ها

<--به اولین وبلاگ ورزشی نیشابور و جامع ترین باکس اطلاعاتی کوهنوردی نیشابور خوش آمدید-->

وبلاگ کوهنوردی نیشابور و نیشابوری ها

<--به اولین وبلاگ ورزشی نیشابور و جامع ترین باکس اطلاعاتی کوهنوردی نیشابور خوش آمدید-->

در ورزشگاه انقلاب افتتاح دیواره سنگنوردی رشته سرعت

 

امروز بزرگترین دیواره سنگنوردی سرعت خراسان افتتاح شد. این دیواره که اولین دیواره سنگنوردی استاندارد در رشته سرعت در ایران می باشد با حضور مدیر کل سازمان تربیت بدنی استان خراسان رضوی افتتاح شد. در این مراسم که کلیه سنگنوردان و قهرمانان نیشابوری به همراه پیشکسوتان این رشته حضور داشتند مجید نیک منش ؛ رییس هیئت کوهنوردی و صعود ای ورزشی شهرستان نیشابور توضیحاتی پیرامون نحوه نصب و کار روی این دیواره به مسئولین ارائه داد.

خرسندیم از اینکه با وجود امکانات فوق العاده محدود و بودجه محدودتر در شهرستان قهرمان خیزی مانند نیشابور هنوز متولیان کوهنوردی شهرستان علی الخصوص آقایان مجید نیک منش رییس پر تلاش هیئت کوهنوردی نیشابور و جناب آقای فولادی مربی ارزنده سنگنوردی شهرستان دست از تلاش نکشیده اند و به راه خود ادامه می دهند.

جوراب

 

جوراب باعث به وجود امدن یک لایه در زیر پا می شود و پا را گرم می کند و از اصتحکاک بین پا و کفش جلوگیری می کند. جوراب هایی که از پشم یا مواد مصنوعی درست شده اند می توانید این وظایف را انجام دهند ولی جوراب های نخی نمی توانند. جوراب های نخی خیس و از اب اشباع می شوند و به پا می چسبند و پوست پا را نازک می کنند و باعث بروز تاول می شوند. جوراب باید عرق پا را جذب کند. جوراب های از الیاف مصنوعی (مثل: پولیستر و نایلون و کریل) سریعتر از جوراب های پشمی خشک می شوند.

خیلی از کوهنوردان دو جفت جوراب روی هم می پوشند. جوراب مجاور پا یک جوراب نازک نخی است که عرق را از پا دور می کند و به نوعی در جریان کار خشک باقی می ماند. جوراب دوم کلفت و ضخیم تر انتخاب می شود تا بتواند رطوبت عرق پا را از جوراب دیگر جذب کند و تشکیل لایه ای در زیر پا بدهد. بعضی ها هم یک جفت جوراب نیمه کلفت یا کاملا کلفت از جمس پشم یا مواد مصنوعی را ترجیح می دهند. البته استثناهای زیادی وجود دارند. یک سنگ نورد دوست دارد کفش ها با انعطاف کامل به پای او چسبیده باشند. از این رو اصلا جوراب به پا نمی کند و یا یک جوراب نازک به پا کند. هر شیوه ای که به کار می گیرید سعی کنید که طوری جوراب بپوشید که بتوانید اهای خود را در کفش تکان بدهید. اگر جوراب اضافی باعث محدودیت گردش خون شود گرمای اضافی تولید نمی کند. قبل از اینکه جوراب خود را به پا کنید نقاطی که در انجا خطر تاول زدگی وجود دارد مثل پشت پاها را با نوار چسب زخم بپوشانید.

این کار بخصوص هنگامی که کفش نو خریده اید و هنوز ان جا باز نکرده است و نیز در اغاز فعالیت های کوهنوردی که پاهای شما هنوز قوی نشده اند بسیار موثر است. یک راه موثر دیگر علیه تاول زدن پودر به پا روی جوراب و درون کفش است.

تغذیه در کوهستان

با توجه به تغییراتی که ارتفاع روی کلیه سیستم های فیزیولوزیک بدن انسان میگذارد وشرایط نامساعدی که یک کوه نورد ودستگاه گوارش وی با آن مواجه است، بحث نوع تغذیه وتغذیه مناسب از مهمترین مقولات علم پزشکی ارتفاع وعلم تغذیه است.
در ورزش کوه نوردی هیچ سفارش استاندارد وموکدی مبنی بر نوع تغذیه برای کوه نوردان وجود ندارد ومهمترین اصل ذائقه فرد در ارتفاع می باشد.
چه بسا غذاهای بسیار لذیذی که فرد در منزل ودر ارتفاع پایین با میل فراوان تناول می کند ولی در محیط کوهستان جزو بد مزه ترین غذاها و عامل بی اشتهایی فرد در ارتفاع باشد. 

 

بر طبق این اصل، هر فردی می بایست خود رژیم مناسب تغذیه ای خود را انتخاب کند.
در کنار ذائقه شخصی فرد، رعایت نکات مهمی که در اینجا می آید میتواند به کوه نورد در داشتن یک تغذیه مناسب در محیط کوهستان کمک کند

1- استفاده از آب کافی و فراوان در پیش –حین وپس از پرداختن به ورزش کوهنوردی متعادل کننده کلیه فعالیتهای فیزیولوژیکی کوهنورد است.در یک کوهنوردی سنگین در هر ساعت 2 لیتر آب از بدن خارج می شود که باید بلافاصله با نوشیدن مایعات کافی جبران شود.


2- بهتر است در حین اجرای برنامه های کوه نوردی از غذاهای مایع و نرم استفاده شود .همچون سوپ ها که علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ای فرد مایعات کافی نیز به بدن فرد می رساند.


3- بهتر است از مواد قندی به گو نه ها و طعم های مختلف و متنوع وبه تناوب استفاده شود تا ضمن تامین انرژی مورد نیاز فرد سطح قند خون وی در حد نرمال قرار گیرد.


4- با توجه به بروز آلکالوز تنفسی در حین صعود که ناشی از تنفس های سریع وعمیق است استفاده از مواد ترش همچنین بعنوان اشتها آور بسیار کمک کننده است.


5- در حین کوهنوردی و در پی تعریق، مقدار زیادی املاح بدن از دست می رود.استفاده از نمک در طول برنامه های کوهنوردی می تواند در ایجاد تعادل الکترولیتی بدن نقش به سزایی داشته باشد.همچنین می تواند از بروز خستگی و کوفتگی مفرط عضلات پیش گیری کند.

6- استفاده از انواع سبزیجات و میوجات تازه و کمپوت شده میتواند از بروز مشکلات گوارشی ناشی از یبوست جلوگیری کند.همچنین استفاده از میوه جات می تواند در تامین ویتامین های مورد نیاز بدن موثر باشد.

 


7- به طور کلی بستگی به ارتفاع محیط انرژی متوسط مورد نیاز یک کوهنورد با وزن 70 کیلو گرم

حدود 3500 تا 5000 کیلو کالری است. که 60 تا 70 درصد این انرژی را باید از کزبوهیدراتها (قندها) و 20 تا 25 درصد آنرا از چربی ها و 15 تا20 درصد آنرا از پروتئینها تامین کرد. 

 

8- در ارتفاع نباید از قهوه، الکل، چای سبز استفاده کرد و بهتر است بعنوان جایگزین از مخلوطی از دو سوم آب ویک سوم از انواع آب میوه استفاده کرد.


9- خوردن یک صبحانه سبک وپر انرژی می تواند پایه یک فعالیت خوب کوهنوردی در طول روز باشد ودر ادامه در طول روز هر 2 ساعت نوشیدن مایعات فراوان (حتی اگر احساس تشنگی نمی کنید) وخوردن میان وعده سبک همچون مواد قندی و پروتئینی میتواند در ادامه روند کوهنوردی در طول روز بسیار مفید باشد.


10- رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از آب و غذای مطمئن وبهداشتی میتواند تضمین کننده سلامتی

شما با شد.

گردآوری: دکتر حمید مساعدیان ، پزشک فدراسیون کوهنوردی

                                                                            سایت پزشکی کوهستان ایران

گلسنگ


گلسنگ نوعی پیکره گیاهی بدون ریشه، برگ یا گل است؛ در واقع، مجموعه ای از جلبک و قارچ است که زندگی هر کدام وابسته به زندگی دیگری است. در این همزیستی جلبک با انجام عمل فتوسنتز برای خود و قارچ، هم سفره اش غذا تهیه می کند و قارچ نیز در مقابل، وظیفه جذب و تأمین آب را بر عهده می گیرد. قارچ گاهی نقش حفاظتی نیز دارد و با سایه ای که روی جلبک می اندازد از آن در برابر نور شدید آفتاب محافظت می کند.
گل سنگ باسرعت خیلی کم رشد می کنند اما می تواند در زیستگاه های نامناسب مثل کویر و نواحی قطب جنوب زنده بمانند. بسیاری از گونه های این گیاه روی سنگها می رویند و مواد معدنی آنها را جذب می کنند .در نتیجه‌ی فعل و انفعال گل سنگ سنگها می شکنند و به خاک تبدیل می شوند.

بعضی از گل سنگها در طول سال فقط ۱ میلی متر رشد می کنند این گیاه می تواند تا ۴۰۰۰ سال عمر کند .
گل سنگها به سرعت توسط هوای آلوده از بین می روند بسیار از گل سنگها دارای رنگ روشنی هستند .این گلها قرنهاست که به عنوان رنگ مو و منبع رنگ کننده ها استفاده می شوند.
در حدود ۱۳۵۰۰گونه گلسنگ وجود دارد. این گیاه در سراسرجهان به چشم می خورد و می تواند در دمای منفی ۶۰ درجه سانتیگراد (منفی ۷۶ درجه فارنهایت) زنده بماند بسیاری از گلسنگها در نزدیکی ساحل زندگی می کنند اما فقط یک گونه از این گیاه دردریا زندگی می کند.

ادامه مطلب ...

ترجیحا بدون عنوان


با عرض سلام و خسته نباشید خدمت تمامی کوهنوردان شهرستان (مبتدی تا حرفه ای)

با توجه به برخی اخبار رسیده تعدادی از کوهنوردان شهرستان از نحوه ی ثبت اخبار(چه دقت اخبار و چه جهت گیری های آن) در این وبلاگ که متعلق به جامعه ی کوهنوردی شهرستان می باشد کمی اظهار نارضایتی داشته اند (که البته این موضوع برای ما بسیار ناراحت کننده است)؛ از این رو باید به اطلاع کلیه ی بزرگواران رساند که فقط اخباری در این وبلاگ به ثبت خواهد رسید که در مرحله ی اول: از طریق پست الکترونیکی وبلاگ که در لوگوی بالای همین صفحه ثبت شده برای ما ارسال شود و در مرحله ی دوم: خبر یا گزارش ارسالی به لحاظ سطح فنی و عملی در حد و اندازه ی کوهنوردی شهرستان باشد.
قابل توجه بزرگواران: کلیه ی اخباری که شما در این وبلاگ در یکساله ی اخیر مشاهده نموده اید این دو فاکتور را داشته اند.

دو برار/ دماوند


حدود ده روز قبل یک تیم هفت نفره متشکل از اعضای هیات کوهنوردی شهرستان به سرپرستی آقای مهدی امیر زاده به قصد صعود قلل دوبرار و نیز پیمایش خط الراس مابین آنها عازم شهرستان آمل شدند و پس از چند روز تلاش این برنامه را با موفقیت به انجام رسانند و پس از آن نیز همین تیم و در همین برنامه موفق شدند قله دماوند را از جبهه ی شمال شرق صعود کنند.

لازم به ذکر است که هیات کوهنوردی نیشابور تا کنون تلاشی بر روی قلل دوبرار انجام نداده بود و این برنامه توسط اعضای هیات کوهنوردی شهرستان برای اولین بار انجام میشد.